Een relatief nieuwe speler op de markt is Engie. Engie ontstaat in 2008 door een fusie van het oorspronkelijke bedrijf Gaz de France en SUEZ. In Nederland ging het energiebedrijf voorheen onder de naam Electrabel.

Met de naamswijziging is er geen verwijzing meer naar de oorspronkelijke verwijzing naar de thuismarkt in Frankrijk. Het bedrijf gaat de naam voeren in de bijna 70 landen waar het bedrijf actief is en wil voornamelijk in opkomende economieën groeien.

Positieve Energie
Engie heeft een frisse kijk op dienstverlening en wil zich focussen op ‘’positieve energie’’. Het gaat niet over wat niet meer mag, maar over wat er allemaal kan. Engie maakt energie van morgen al beschikbaar voor de klanten van vandaag. Energie die positief is voor de wereld evenals de klant. Hiermee probeert het bedrijf het negatieve imago dat het had als Electrabel van zich af te schudden. Engie is in Nederland dan ook geïntroduceerd als een nieuw merk. Electrabel heeft in het verleden een slecht imago veroorzaakt door een combinatie slechte klantenservice en trage dienstverlening. Met de naamswijziging probeert het bedrijf het tij te keren.