Wil je je woning graag op een duurzame manier verwarmen en van warm water voorzien? Dan kun je dat op verschillende manieren doen. De manier die bij de meeste mensen dan in gedachten zal schieten zal zijn door middel van zonnepanelen. Maar je kunt deze ook nog combineren met een warmtepomp zodat je helemaal goed bezig bent voor het milieu. Uiteindelijk levert je dit ook nog eens flinke besparingen op.

Zonnepanelen zorgen voor je eigen energie

Zonnepanelen zorgen ervoor dat je zelf je eigen energie kunt opwekken. Als je weet hoeveel energie er in je huishouden omgaat kun je op basis daarvan het aantal zonnepanelen laten berekenen dat je hiervoor nodig hebt om voldoende rendement te behalen. Zonnepanelen kosten aardig wat in aanschaf maar ze gaan wel lang mee, behoeven weinig onderhoud en leveren je een aanzienlijke besparing op in de energiekosten.

Zonnepanelen en een warmtepomp samen

Zonnepanelen kunnen zowel op een nieuwbouwwoning als een reeds bestaand huis geplaatst worden. Als je de zonnepanelen dan ook nog eens combineert met een warmtepomp ben je helemaal groen bezig. Een warmtepomp maakt gebruikt van de (buiten)lucht of (grond)water om stroom op te wekken in huis waarmee je de woning van verwarming en warm water kunt voorzien. Dit betekent dus dat je door middel van deze pomp je huis kunt verwarmen en er warm water uit de kraan komt. Om de andere apparaten in huis te laten functioneren heb je zonnepanelen op het dak liggen. De zonnepanelen zorgen er ook voor dat de warmtepomp voldoende stroom krijgt om te kunnen draaien. Deze kan geplaatst worden ter vervanging van een reguliere cv-ketel, gebruikt minder stroom en geeft minder schadelijke uitstoot.

Hoog rendement

Nu zijn zowel goede zonnepanelen als een degelijke warmtepomp zeker niet goedkoop in aanschaf dus is het zaak dat je voordat je deze aanschaft goed kijkt wat de mogelijkheden zijn en wat er voor jouw woning geschikt is. Als je kiest voor duurdere panelen zal het rendement ook hoger zijn en gaan ze langer mee dus op den duur haal je daar zeker je voordeel uit. Voor een warmtepomp geldt hetzelfde.

Bron: warmtepompprijzen & 123zonnepanelenvergelijken