Een populaire methode om de goedkoopste energieleverancier te vinden is het vergelijken van energieprijzen op vergelijkingswebsites. Maar wat maakt deze websites nou zo handig in gebruik waardoor ze zo toenemen in populariteit?

De beste prijzen door te vergelijken

Het is voor steeds meer mensen duidelijk dat switchen van energieleverancier loont, maar toch blijven veel consumenten tegen beter weten in een lange tijd bij dezelfde leverancier. Dat kost geld. De energiemarkt is er een van behoorlijk wat aanbieders, waardoor de keuze reuze is. Dat is op zich niet onprettig, maar het nadeel ervan is dat voor de drukke en ongeduldige consument het al snel een onoverzichtelijk geheel wordt. Hoe vind je in hemelsnaam de beste energieprijzen? Dat is waar de energievergelijkingswebsite komt kijken en zijn nut bewijst: zij maakt de wirwar van aanbieders en prijzen van energie inzichtelijk en vergelijken eenvoudig.

Eenvoudig in gebruik

Dankzij de slimme en heldere interface van de energievergelijkingswebsites wordt vergelijken en overstappen een eenvoudige en snel geklaarde klus. Na het invullen van je postcode en het aangeven van je voorkeuren krijg je al een handzaam overzicht van de meest geschikte aanbieders, specifiek voor jouw huishouden. Zo wordt kiezen al een stuk makkelijker. Daar komt nog bij dat in de selectie alle aanbiedingen van dat moment zijn verwerkt, zoals de actietarieven en welkomstkortingen. Heel handig als je louter bent geïnteresseerd in het vinden van de goedkoopste energieleverancier.

Ook overstappen via vergelijkingswebsite

“Mooi, ik heb de beste deal gevonden dus op naar de website van de energieleverancier”, denk je misschien. Fout. De deals die je vindt via de vergelijkingswebsite krijg je niet rechtstreeks bij de energieleverancier. Daadwerkelijk overstappen doe je dus ook via de vergelijkingswebsite, niet alleen omdat je zo de beste deal hebt, maar ook omdat wederom het proces zo eenvoudig is gemaakt. In de selectie kies je bijvoorbeeld de goedkoopste leverancier, klik je op ‘overstappen’, voer je de rest van de gegevens in en wordt de overstap voor je geregeld zodat je er verder geen omkijken naar hebt dankzij de gratis overstapservice. Kom maar op met die lagere energierekening!