Een andere term voor schone energie is duurzame energie. Met duurzame energie wordt energie bedoelt waarbij er geen luchtvervuiling veroorzaakt wordt. Dit komt doordat er weinig CO2-uitstoot plaatsvindt bij het opwekken van deze energie. Schone energiebronnen zijn onder andere de zon en de wind. Wilt u thuis graag schone energie opwekken en gebruiken? Met zonnepanelen wekt u eenvoudig stroom op. Naast dat de energie van zonnepanelen duurzaam is, bespaar je er ook door op je energiekosten.

Terugverdientijd zonnepanelen

Zonnepanelen kunnen tegenwoordig minstens 25 jaar mee. Door deze lange levensduur heeft de gebruiker de mogelijkheid om de kosten van de zonnepanelen terug te verdienen. Gemiddeld worden zonnepanelen in tien jaar terugverdient. Het terugverdienen van de zonnepanelen gebeurt door de besparing op energiekosten. Nadat je kosten van de zonnepanelen terugverdient zijn, blijft de gebruiker natuurlijk besparen op energiekosten. Wanneer de zonnepanelen na het terugverdienen bijvoorbeeld nog 15 jaar meegaan, betekent dit dat de gebruiker 15 jaar lang winst maakt door de besparing op energiekosten. Voor hoge onderhoudskosten hoef je bij zonnepanelen ook niet bang te zijn. Zonnepanelen hebben nauwelijks onderhoud nodig.

Zonnepanelen laten installeren

Het is mogelijk om zonnepanelen zelf te installeren. Het installeren van zonnepanelen gebeurt echter wel meestal op grote hoogte. Om deze reden kunt u er beter voor kiezen om zonnepanelen te laten installeren. Oostelbos Installatietechniek BV is een bedrijf waarbij u terecht kunt voor de installatie van zonnepanelen.

Voor de veiligheid van onze installateurs gebruiken wij een standaard valbeveiliging. Deze beveiliging gebruiken wij voor het monteren van zonnepanelen op een schuin pannendak. Voor het monteren van zonnepanelen zijn opbouw leidingen naar de meterkast nodig. De prijzen op de website van Oostelbos Installatietechniek zijn inclusief installatie op een schuin pannendak en met opbouw leidingen van maximaal tien meter opgenomen. Wij komen graag bij u langs om de situatie te bekijken en voor een offerte op maat.