Steeds meer mensen laten zonnepanelen plaatsen op het dak van het huis. Tegenwoordig zijn mensen steeds bewuster als het gaat om duurzaamheid. Veel mensen proberen daarom ook hun huis zo duurzaam mogelijk in te richten. Dit wordt gedaan door middel van een verschillende innovaties. Een van de meest gebruikte toepassingen om op energie te besparen is door middel van zonnepanelen. Door middel van zonnepanelen kunt u makkelijk zelf energie opwekken. Ook verschillende andere aanpassingen in de elektrotechniek kunnen ervoor zorgen dat de duurzaamheid van uw huis worden geoptimaliseerd.

Groenewegen is een bedrijf die ervaren is op het gebied van elektrotechniek. Zij doen verschillende duurzame installaties op het gebied van elektrotechniek. Zo installeren zij voor verschillende huishoudens en bedrijven zonnepanelen. Hierbij wordt er door middel van de panelen energie opgewekt. Door middel van een converter kunt u vrijwel meteen gebruik maken van de energie die u zelf heeft opgewekt. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om de energie die u heeft opgewekt, maar niet heeft gebruikt te verkopen. Dit kan ook extra inkomsten genereren. Groenewegen biedt naast het installeren van de zonnepanelen ook andere diensten aan. Hierbij kun je denken aan een powernet. Een powernet is een systeem waarbij de verschillende elektrische stromen binnen uw huis samenkomen en daardoor vrij makkelijk te beheren is. Hierbij kun je het powernet ook uitbreiden met andere functies zoals de domotica. Domotica is een techniek waarbij het mogelijk is om door middel van een tablet of telefoon elektrische systemen binnen uw huis kunnen worden bestuurd. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld op afstand alvast uw verwarming wilt inschakelen. Of op een bepaald moment het licht in uw huis aan en uit te doen. Hierdoor kunt u de duurzaamheid op het gebied van de elektrotechniek binnen uw huis vergroten.

Steeds meer huishoudens investeren in het effectief gebruik van elektriciteit. Dit wordt onder andere gedaan door te investeren in zonnepanalen. Daarnaast wordt er ook steeds effectiever elektrotechniek in huis georganiseerd. Doordat het elektrotechniek samen komt binnen een powernet en bestuurd kan worden door middel van domotica.