Zonnepanelen ontwikkelen zich razendsnel, vooral op het gebied van rendement. Het is echter niet per definitie zo, dat een zonnepaneel uit de nieuwste generatie ook het meest voordelig is. Afhankelijk van het oppervlakte wat u met zonnepanelen wenst te vullen en de hoeveelheid energie die u hiermee wilt opwekken, kunt u kiezen voor een speciaal type zonnepanelen. Wanneer u bijvoorbeeld een groot oppervlakte wenst te vullen, zonder direct heel veel energie nodig te hebben, kunt u kiezen voor zonnepanelen van een oudere generatie.

Welk type zonnepanelen past het beste bij mij?

Wanneer u op zoek bent naar nieuwe zonnepanelen voor uw dak, kunt u zich laten informeren door een elektricien. Een elektricien kan u veel vertellen over de voor- en nadelen van bepaalde zonnepanelen. Nu zijn er bijvoorbeeld zonnepanelen in productie, die zijn ontwikkeld door een team van Australische ontwikkelaars. Deze zonnepanelen hebben een hoger rendement dan de meeste andere zonnepanelen, die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De prijs voor dergelijke zonnepanelen ligt echter ook een stuk hoger, dan voor zonnepanelen die al wat ouder zijn. Gaat u voor de meest moderne oplossing met het hoogste rendement? Of krijgt een goedkoper model met een lager rendement uw voorkeur?

Hoewel het rendement van de nieuwste generatie zonnepanelen vaak iets hoger ligt, is het de extra investering niet altijd waard. U bespaart weliswaar meer per jaar op de energierekening, maar dit verschil kan het verschil qua investering niet altijd overbruggen. Naar verloop van tijd zult u de zonnepanelen immers weer moeten vervangen door een nieuw model.

Zonnepanelen laten installeren

Voor het installeren van zonnepanelen op uw dak kunt u de hulp van een elektricien en loodgieter inschakelen. Het voordeel van het laten installeren van zonnepanelen, is dat u verzekerd bent van een goede installatie. Zo worden fouten voorkomen en behaalt u het hoogst haalbare rendement.